Laravel Türkçe Validation Ayarı

Laravel Türkçe Validation Ayarı

Hepinize merhaba dostlarım 😊. Yine Uzun soluklu geçen bir haftanın ardından gelen pazar günü ve yine ben artık buna alıştınız ve makale yazmadığım zaman geri dönüşleriniz ve makale istediğinize defalarca şahit oldum (sosyal medya hesaplarımdan geri dönüşler oluyor bu gibi durumlarda). 

Geçen hafta cenaze durumu sebebiyle makale yazmamı bu haftaya erteledim dostlarım. Hatta 2 hafta önce sözünü verdiğim "Laravel Türkçe Validation İşlemleri" konusu bu güne nasipmiş diyelim 😅.

O halde dostlarım sözü daha fazla uzatmadan hemen kodlama ekranlarımıza geçişimizi yapalım. 

Ha bu arada dostlarım önceki makalemde olan kodları kullanacağız bu kısımda ekstra bir işlem yapmamıza gerek yok. Şu an o kodları tamamen yazdınız varsayarak devam etmek istiyorum.

Uyarıları Türkçe Olarak Ayarlama

Eveeet değerli yazılımcı dostlarım. Şimdi çok ama çok basit bir işlem ile bize gelen İngilizce uyarıları Türkçe olarak ayarlayacağız. Bunun için yapmamız gereken tek şey belirttiğim linke ilerleyip buradaki dosyaları indirmeniz olacaktır.

Dosyaları indirdiğimizde karşımıza gelecek olan zip dosyası içerisinde "tr" klasörünü hızlıca

resources/lang

 içine aktarmamız gerekecektir. Bu klasörü aktardığımızı varsayıyorum dostlarım. Sonrasında ise

config/app.php

 içerisine gelelim ve içerisinde

locale => "en"

olan yeri 

locale => "tr"

olarak değiştirelim dostlarım. Şimdi içinizden geçirdiğiniz bir söz var ben bunu taaa buralardan sezdim

Hocam başka bir işlem vs eksik kaldı sanki hani yaptık da bir yeri atladık gibi seziyoruz 😅

Yok hayır hayır dostlarım bütün olay bu 😊. Bu ayarlamaları yaptığımıza göre artık testimize de bakalım en son olaraktan

şeklinde ve bingoooooo 💯💯💯. İşlemler sorunsuz bir şekilde çalıştı dostlarım 😊. Lakin sizin de aklınıza bir şey takıldı

Hocam mantığı efsane anlattınız çok iyi çok hoş ama bizim aklımıza takılan yer neden 'Adınız alanı gereklidir' yazmadı da 'name alanı gereklidir yazdı' ?

Dediğnizi duydum dostlarım. Bunun sebebi ise bizim validation işlemlerinde attribute oluşturmadığımızda dolayı böyle bir durumla karşılaştık. Bunu da bir sonraki yazımda daha düzgün bir şekilde anlatacağım. Yani tekrardan bir validation yazacağız ama bu seferki biraz daha farklı olacak 😊.

Eveeeet dostlarım 😊. Bu yazımda Laravel Framework üzerinde oluşturduğumuz validaton işlemlerinin Türkçe olarak kullanıcıya gösterilmesini elimden geldiğince dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olmuşumdur. Konu başlarda biraz karmaşık veya zor gelebilir dostlarım anlıyorum. Özellikle öğrenme süreci içerisinde bu sorunlarla karşılaşmanız son derece doğaldır. Bu durumda sizlerden yapmanızı istediğim tek şey her yazımda da dediğim gibi "İstikrarlı ve azimli olmalı, bolca pratik yapmalısınız 😊" olacaktır. Bu dediklerimi hayat felsefeniz yaptığınız sürece başarı sizler için kaçınılmaz olacaktır 😊

Aynı zamanda 25 Aralık 2022 de kurmuş olduğum seyyaryazilimci.com soru cevap sitesi üzerinde yazılımda takıldığınız konuları sorabilir, aynı durumda olan yazılımcı dostlarımıza yardımda bulunabilirsiniz. Sorular ve cevaplar belirli bir süre admin onayından geçerek sistem üzerinde yayınlanmaktadır dostlarım bilginize 😊

Hayallerinizi gerçekleştirmeniz ve güzel yerlere gelmeniz dileklerimle... İyi çalışmalar dilerim 😊

Muhammed Fatih BAĞCIVAN
Yazar Hakkında

Kendi Halinde Bir Backend Developer

Önceki YazıLaravel Validation Kullanımı
Sonraki YazıLaravel Custom Request Oluşturma ve Kullanma
Yorumlar (0)
Bu Yazıya Ait Hiçbir Yorum Bulunamadı (veya admin onaylamadı). İlk Yorum Yapan Sen Ol
Yorum Yapabilirsiniz